Oasis Of The Seas

Den 1 december seglar Oasis of the Seas på sin första ordinarie passagerarkryssning i Karibien. Hemmahamn är Port Everglades i Fort Lauderdale.



FAKTA

Världens största kryssningsfartyg är lång som tre och en halv fotbollsplan. Ombord finns världens största simbassäng till sjöss, en grön park, golfbana, isbana, gym med över 150 maskiner, klättervägg, vågmaskin och naturligtvis butiker, barer och restauranger i överflöd.

 

Mått och siffror

Längd: 360 meter
Höjd: 72 meter (över vattenlinjen)
Bredd: 66 meter
Hytter: 2700
Antal passagerare: 5400
Besättning: 2165
Antal däck: 16
Tonnage: 220 000 ton
Pooler & jacuzzis: 21 stycken
Rederi: Royal Caribbean

Fartyget har en egen webbplats på www.oasisoftheseas.com.

 

Royal promenad, är kantad av butiker, serveringar och olika barer. Den ovala baren är helt öppen och tycks sväva när den sakta rör sig uppåt flera våningar till området Central Park där gästerna kan kliva av och strosa iväg till någon lyxig restaurang.

Förutom den intima atmosfären och maten, är det parkkänslan som imponerar. Genom att öppna upp fartygets mitt har man lyckats skapa en karibisk trädgård under bar himmel vilket också möjliggjort fler balkonghytter.

På The Boardwalk kan stilen liknas vid en gammaldags badort. Här kan man åka runt, runt på en karusell av traditionellt slag, äta burgare på en klassisk diner i 50-talsstil, avsluta med glass eller glaserade munkar, och mäktigast av allt – se en fantastisk vattenshow på utomhusarenan AquaTheater.

Sammanfattningsvis har Oasis of the seas megamycket av allt; från varierade matupplevelser och underhållning, till häftiga aktiviteter och spabehandlingar. Jag tvivlar på att ens en vecka vore nog för att hinna uppleva allt!


KLICKA PÅ BILDENA FÖR ATT FÅ DOM STÖRRE

 

 



Kommentarer
Postat av: Angelica

SHIIIT vilken båt. Jag har då aldrig sett en båt med affärer som ser ut precis som om det skulle vara mitt i stan. Dom har juh till och med gjort gångar av sten. Båten är som en flytande lyx stad haha :)

2009-12-01 @ 23:19:09



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback
RSS 2.0