Vampyrturisterna hittar till lill Forks

 

Stephanie Meyers bokserie Twilight, och de efterföljande filmerna, om romansen mellan vampyren Edward Cullen och nyinflyttade Bella Swan, har fått turisterna att strömma till den lilla staden Forks i delstaten Washington, USA.


Andelen besökare till skogsbruksstaden Forks har på kort tid ökat med över 1 000 procent. I juni och juli kom fler besökare än under hela förra året. Alla kommer de för att uppleva de närmast trollska miljöerna i Twilight.

 

Fansen besöker skolan som Bella, Edward och de andra går på, kollar in sjukhuset där vampyrpappan Cullen arbetar - och fotograferar sig själva vid vägskylten med Forks på, skriver Daily Mail.

 

Affärsidkarna i staden har inte varit sena att hänga på. Hungriga besökare kan äta en Bella Burger och en Twilightrestaurang öppnar snart. I den närbelägna kuststaden Port Angeles, där Edward och Bella hade sin första dejt, går det att få ett glas blodrött Twilight-vin till svampraviolin.

 

Forks har till och med instiftat en speciell dag till författaren Stephanie Meyers ära, på Bellas födelsdag den 12 september.

 

Naturligtvis har man också en webbsida för Twilightfans som vill besöka staden. Du hittar den på www.experiencewa.com/twilight.



Kommentarer
Postat av: Sandra

Love Twilight hade jätte gärna velat åka till forks och se hur det såg ut i verkligheten :)

2009-12-01 @ 23:10:18



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:




Trackback
RSS 2.0