En varning om scam på facebook

Naknasanningen.se är en seriös blogg som ofta skriver om internetmarknadsföring.
Dom vill nu varna allmänheten för att det är några som försöker lura av folk inloggningsuppgifter till deras konto.

EN VARNING OM SCAM PÅ FACEBOOK

Ditt Facebook login är en vara som är värdefull och det finns personer som kan försöka lura av dig ditt login för att sälja vidare. Det allra bästa är att vara noga med att se till att aldrig lämna ut ditt Facebook-konto men ibland kan man bli lurad. Får du ett mail från vad som ser ut att vara Facebook som säger att det krävs att du loggar in av en eller annan anledning, klicka inte på länken i mailet.

Om du istället för att gå direkt till www.facebook.com
klickar på länken i mailet (som säger att den ska ta dig till din inloggning) kommer du till en sida som ser ut som Facebooks inloggning men inte är det. Den tillhör i själva verket den person som skickat mailet till dig (som förstås inte är Facebook) och kommer att spara dina inloggningsuppgifter. Det här är samma metod som använts i flera år för att lura av folk bankkonton och paypal-login men lurendrejerna räknar väl med att det är enklare att få folks inloggningar till en tjänst vi inte är så försiktiga med.

Att försäkra sig om att du gör rätt är ganska enkelt, se till att titta på din webbläsares adressfält, adressen ska vara den här: http://www.facebook.com/login.php

De du kan göra om du får mail som säger att du behöver logga in på Facebook (eller någon annan tjänst) är att skriv in urlen i webbläsaren snarare än att klicka på länken i mailet.

KLICKA HÄR för att läsa mer om varningen


KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback
RSS 2.0